Har funnet trylleformelen til Tryllefløyten - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Har funnet trylleformelen til Tryllefløyten

opera1_tryllefloyte

Arbeidet med å lage scenen til Opera Østfolds oppsetning av Tryllefløyten på Fredriksten festning i juni er i full gang. Her kan du se 3D-animasjon av hvordan det blir.

Rett etter påske startet byggingen av den spektakulære scenen til Tryllefløyten på Fredriksten festning i Halden. Scenen blir 40 meter dyp og nesten 25 meter bred, og er tegnet av scenografen Gjermund Andresen.
 
Scenen vil stå klar til prøvestart 25.mai - og 14., 15., og 16. juni kan du oppleve det selv.

- Opera Østfold tegner og bygger en helt unik scene til hver oppsetning. Denne gangen blir scenen formet som et åttetall, sier operasjef Pål Scott Hagen. 

I tillegg er det laget en 3D-modell av scenen, et uhyre nyttig redskap når man jobber med det visuelle uttrykket og de praktiske detaljene: Med alt i riktig målestokk blir det mulig å plassere logistikken det den skal, og unngå kollisjoner av utstyr og folk når det er generalprøve eller forestilling. I tillegg kan eventuell evakuering planlegges i detalj.Publikum i amfitribune


For første gang tilbyr Opera Østfold en tribune som vil gi alle de 2.800 besøkende per forestilling en sitteplass i amfi. Operasjefen gleder seg til å vise frem den nye tribunen.

- Vi er stolte av å presentere en tribune som vi nå mener holder internasjonal standard. Det at alle sitter i amfi er helt klart en oppgradering fra tidligere, forteller Pål. Stolryggene er høye og det er god plass mellom hvert sete.

- Lyden vil bli god over hele tribunen, og lyddesigner Martin Meyer, som under Tosca ble omtalt som trollmannen fra Wien, er med oss i år også, forteller han videre. Alt i alt består tribunen av åtte ulike felt.

Hør tre av deltakerne - de tre damer - fortelle om forestillingen

Aller først på felt D og felt A finner man ti rullestolsplasser.
- Det er viktig at de som vil bestille rullestolsplasser gjør det via telefon 815 33 133. Disse plassene går det ikke an å bestille gjennom ticketmaster.no, sier Hagen. Rullestolene er under Tryllefløyten også plassert i et opphøyet amfi.

- Vi ønsker alltid å strekke oss mot nye forbedringer ved hver forestilling vi setter opp. Det er viktig for oss å alltid levere høy kvalitet i alle ledd av produksjonen, sier Hagen.

Kjøp billetter til Tryllefløyten her

Om operaen


Tryllefløyten (Zauberflöte) er en opera i to akter, med musikk av Wolfgang Amadeus Mozart. Operaen ble uroppført i 1791, og er Mozarts siste opera. Selv kalte han Tryllefløyten et syngespill fordi den inneholder mye dialog. Operaen er skrevet på tysk, men fremføres på norsk på Fredriksten festning.

I eventyroperaen Tryllefløyten utspiller det seg en kamp mellom det gode og det onde. Etter å ha kjempet mot et uhyre blir prins Tamino spurt om han kan redde datteren til Nattens Dronning, Pamina, fra Sarastros makt.

Tamino blir umiddelbart forelsket i Pamina etter kun å ha sett et bilde av henne, og dronningen lover ham Paminas hånd hvis han lykkes. Uten helt å vite hva han begir seg ut på, drar Tamino i vei til Sarastros rike i selskap med den livlige fuglefangeren Papageno.

Sammen skal de gjennom mange prøvelser, og det skal vise seg at ikke alle de møter på veien er det de alltid begir seg ut for å være.

Allikevel: Tryllefløyten er en av de få operaene gjennom historien som har en lykkelig slutt, der kjærligheten og det gode seirer!

 

 

 

Sist oppdatert: 09.05.2017 Fredrik Andreas Norland