Tror bedre korrespondanse mellom buss og tog vil gi flere pendlere - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Tror bedre korrespondanse mellom buss og tog vil gi flere pendlere

OLAV OG TERJE 420

Flere og flere mossinger benytter seg av felles pendlerkort for buss og tog. Bedre korrespondanse er årsaken, tror NSB. Leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune Olav Moe vil nå jobbe for å styrke korrespondansen i resten av Østfold også.

VIL TA GREP: Olav Moe (t.v.) og Terje Andersen (t.h.) tror det er stort potensial å ta ut dersom flere blir oppmerksomme på pendlerkortet for tog og buss.

Tilbudet om et felles pendlerkort for buss og tog er et samarbeid mellom NSB og Østfold kollektivtrafikk. Dersom du kjøper vanlig månedskort med NSB kan du for et tillegg på 300 kroner også reise så mye du vil innenfor Østfolds fylkesgrenser med bussen. Ordinær pris for et pendlerkort med bussen er 700 kroner i måneden.

bilde
FELLES TILBUD: På tillleggsvalg på NSBs app, kan du også velge overgang til buss.  


Tilbudet har eksistert en tid, men er ikke hyppig benyttet av Østfolds befolkning. 

Økende interesse i Moss

Men nå forteller NSBs markedssjef på Østfoldbanen Terje Andersen at tilbudet er i ferd med å ta av i Moss. Rundt 100 mossinger benytter seg i dag av fellestilbudet.

- Vi tror det er den gode busskorrespondansen fra og til Moss stasjon som er hovedårsaken til dette, sier Andersen.

- Får vi til tilsvarende gode knutepunkt med korresponderende bussruter ved de andre stasjonene i fylket vil tilbudet garantert skyte fart, spår Andersen videre.

Vil ta utfordringen

Leder for samferdelskomiteen Olav Moe i Østfold fylkeskommune, mener innspillet fra NSBs markedssjef er viktig.

- Denne utfordringen ønsker jeg at vi skal ta. Østfold kollektivtrafikks tilbud skal gjennomgås denne våren. Da er dette et naturlig innspill å ta med der. Det bør for eksempel være mulig i noen tidsperioder på døgnet å få noen busser til å legge rutene sine innom togstasjonen. Slik det er i dag, må vi erkjenne at det er for dårlig tilrettelagt for dem som ønsker å benytte det felles pendlertilbudet.

Les også: Nær 70 prosent tar aldri bussen

Ønsker flere innspill

For tiden gjennomgås som kjent hele kollektivsystemet for hele Østfold. Til det ønsker Østfold fylkeskommune din hjelp.

Undersøkelsen gjennomføres av byrået Urbanet, og tar mellom fem og ti minutter å besvare. Du må være over 15 år for å kunne svare på undersøkelsen.

Takk for at du hjelper oss!

Her kan du delta i undersøkelsen og lese mer om den

Sist oppdatert: 14.02.2017 Pål Blåflat Vikesland