Filmserien: Østfold naturligvis - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Filmserien: Østfold naturligvis

Bli med fylkesbiolog Atle Haga ut i fantastiske Østfold og møt spennende mennesker og dyr - og få gode tips og råd i filmserien Østfold Naturligvis.

Atle Haga var fylkesrådmann i 14 år. Nå jobber han med det han elsker aller mest, nemlig naturen. Følg med ham i miniserien Østfold Naturligvis. Serien er laget av Østfold fylkeskommune og Klima Østfold. Vi planlegger en ny episode i måneden.

Episode 1: Slik hjelper du småfuglene

I første episode av miniserien Østfold Naturligvis, tar fylkesbiolog Atle Haga oss med til Trømborg utenfor Mysen. Der møter vi 89 år gamle Lennart Blomberg som har drevet med fugleforing siden han var liten gutt.
Få gode tips og råd om hvordan du kan hjelpe våre små gjennom vinteren....


Episode 2: Bli med Atle på isfiske!

I andre episode av miniserien Østfold Naturligvis, tar fylkesbiolog Atle Haga oss med til Hemnessjøen i Trøgstad for å fiske på isen.

Få gode tips og råd om sikkerhet og utstyr, om hvordan du best kan få fisk, og ikke minst om hvordan du skal hygge deg. Skitt fiske!Episode 3 - Fugletårn i Østfold

I denne episoden tar fylkesbiolog Atle Haga oss rundt i fylket, til flere av våre flotte fugletårn. Nå yrer det av vårliv, trekkfuglene kommer tilbake og hekkingen er i gang.

Vi besøker blant annet Øra naturreservat i Fredrikstad kommune, der vi møter kommunebiolog Kristin Lugg.

Her finner du kart over fugletårnene
 

Episode 4 - På tokt med Ny-Vigra III

Hva er det som rører seg i vannmassene rundt Hvaler? I denne episoden fylkesbiolog Atle Haga oss rundt i fylket, på tokt med forskningsfartøyet Ny-Vigra III. Det yrer av liv under vannoverflaten.

Mye av det vi finner på dypet kan vi se i fjæra også. Ta med deg en liten håv neste gang familien er på strandtur,  og et syltetøyglass å samle plankton i.

Ny-Vigra II driftes av Blå Kors og Fredrikstad kommune. I programmet møter vi Roar Eilertsen som er faglærer på Ny-Vigra III.


Sist oppdatert: 20.06.2017