Østfold - et tilgjengelig fylke for alle - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Østfold - et tilgjengelig fylke for alle

Østfold fylkeskommune jobber systematisk med universell utforming for at Østfold skal bli et mer tilgjengelig fylke - for alle.

Blant annet var Østfold en av åtte fylker, som var pilotfylke for universell utforming fra 2010 til 2012. Østfold fylkeskommune og Fylkesmannen i Østfold hadde ansvar for prosjektet. For å lykkes var samarbeidet med andre aktører, blant annet kommuner og privat næringsliv, viktig.


Sjekk filmen "En enklere hverdag for alle"

Hadde det ikke vært lettere i en travel hverdag om omgivelsene var bedre tilrettelagt for alle?
Sjekk filmen om hvordan Caroline kommer seg inn smale dører, passerer umerkede glassdører og bruker sjekkeapper.Sjekk filmen "Oppdrag rådhuset"

Se filmen og test hvilke enkle tiltak du kan bidra med for å gjøre hverdagen enklere for mange.

OppdragRaadhuset-startplakat


Facebook gjør det virkelige livet enklere

25. mars 2012 skrev NRK en artikkel fra Nettborger-prosjektet på NRK. Dette er et prosjekt fylkeskommunen har vært med i.

Les artikkelen på nettsidene til NRKFilm om universell utforming -
Ut på tur, aldri sur

Hvordan er det å åpne tunge dører når du går med krykker? Ta bussen i rullestol? Gå i butikken med barnevogn? Det har fylkesordføreren og fylkesmannen i Østfold testet ut.
Oslo, Skien og Porsgrunn kommuner har også laget flere gode filmer om universell utforming:


Sosiale medier for alle

Å lage en løsning som viser hvordan sosiale medier kan brukes slik at alle som ønsker kan bruke dem, var hovedmålet i forskningsprosjektet Nettborger. Østfold fylkeskommune var en av deltakerne i prosjektet.


Universell utforming handler ikke bare om teknisk tilrettelegging. Det handler også om mennesker

Nettopp dette var temaet under seminaret Østfold fylkeskommune og Fylkesmannen i Østfold (som sammen forvalter rollen som pilotfylke for universell utforming) holdt torsdag 13. oktober 2011. 60 personer deltok.

- Vi ville løfte fram de personlige historiene. Derfor inviterte vi dyslektiske Leif Erling Kristiansen til å fortelle om sin hverdag og hvilke utfordringer han møter, Anne Berit Loland til å fortelle om livet som mor til to døtre med kognitive funksjonsnedsettelser, og synshemmede Per Inge Bjerknes til å fortelle om sin situasjon. Selv om det handler om grupper, så handler det også om enkeltmennesker. Det kan være fellestrekk innen en gruppe, men individuelle forskjeller. Det som også er viktig med et seminar som dette, er å gi folk verktøy slik at de kan stille de rette spørsmålene i saker som omhandler universell utforming, sier prosjektleder Majken Jul Sørensen.

Det var også faglige innlegg om lyd og akustikk, og om astma og allergi.Deltasenteret på besøk i Østfold

- Jeg er veldig imponert over Solberganlegget, og hvordan tilgjengligheten er integrert på en naturlig måte rundt tårnet og på helleristningsfeltet, sa Åse Kari Haugeto, leder av Deltasenteret, da hun var på besøk i Østfold 14. jui 2011.

Les mer om Deltasenterets besøk i Østfold
 Gående og rullestolbrukere på befaring ved en innsjø
Sist oppdatert: 10.10.2016