Det blir sommerferge i år også! - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Det blir sommerferge i år også!

Illustrasjonsbilde av fergen som skal gå i sommertrafikk på Glomma, mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

Sommerfergene på Glomma i fjor ble en stor suksess. Nå gjentas den. Det er bare å glede seg til nye elvecruise!

-  Erfaringene tilsier at dette må gjentas i 2017! Tilbudet ble positivt mottatt  i 2016, ikke minst pga historien langs elva. Det vi opplevde var at det var best belegg på de tidligste avgangene, og noe magert på de seneste. Dette tar vi med oss når vi nå planlegger sommerens oppfølger, sier leder av samferdselskomiteen, Olav Moe.

Østfold fylkeskommune, Fredrikstad kommune, Østfold kollektivtrafikk og Visit Fredrikstad & Hvaler møttes torsdag for å se på detaljene rundt opplegget for sommeren. Mye er fortsatt i støpeskjeen, men at det blir ferge, er klart. Noen endringer blir det trolig: Færre sene avganger, bedret billettopplegg, og noe høyere pris. Det siste for å kunne legge litt mer innhold i turene, blant annet er jazzkonserter noe som diskuteres.

Lokalhistoriker Birgit Holmen (88) tok Trippen på 1930-tallet. Her kan du høre Birgit mimre fra da det yret av liv på og langs Glomma. (Videoen er fra i fjor)- Dette er en fin måte å støtte profilering av byjubileene på, og samarbeidet med kommunene er svært godt. Passasjerene i fjor oppførte seg pent, og ingen uønskede hendelser inntraff. Vi legger opp til en bredere markedsføring for 2017, med bedre merking av noen flere attraksjoner og bedre synliggjøring av når turer er fullbooket og antall ledige plasser, sier Moe.

Nær 2.000 personer benyttet seg av dette flotte tilbudet i fjor.

Les om Trippebåtene og tidligere fergedrift på Glomma
Sist oppdatert: 16.03.2017 Kristin Hermansen Josefsen