Her er årets lærling/ lærekandidat - Østfold fylkeskommune internettportal
 

Her er årets lærling/ lærekandidat

lærekandidat 420

Stort smil, litt latter og visshet om at hun hadde overbevist alle. Torsdag fikk Eh Wah Doh Thain overrakt bevisene på at hun var kåret som "Årets lærling/ lærekandidat" 2016.

- Jeg ble litt nervøs, men det gikk jo bra. Nå er jeg stolt!, sier Eh Wah Doh Thain. Helt til hun ankom fylkeshuset hadde hun trodd at hun nærmest hadde vunnet ved loddtrekning. Da hun så ble klar over at hun hadde danket ut alle de andre 38 kandidatene, gikk det opp for henne hvor stort dette egentlig er.

På fylkestingets møte 16.februar fikk Eh Wah Doh Thain tildelt diplomet, blomstene og sjekken på 5000 kroner som viser at hun er årets lærekandidat.i Østfold. 

Hun har de siste årene vært lærekandidat i institusjonskokkfaget ved Mysen videregående skole. 

21 år gamle Eh Wai Doh Thain kommer opprinnelig fra Burma, men måtte flykte derifra på grunn av krig. Hun bodde flere av barndomsårene i en flyktningleir i Thailand, og kom til Norge i 2008.

I 2016 ble hun den første lærekandidaten som fikk prisen i Østfold. Det står det respekt av. 

årets

Fullroses for innsatsen

I arbeidsgivers begrunnelse for å nominere henne, heter det blant annet at hun er et "skikkelig arbeidsjern", "tar utfordringer på strak arm", er"pålitelig, alltid i godt humør" og at hun i sykdomsperioder også har tatt ansvar langt utover det som kan forventes av en lærekandidat.
- Hun sørger for kantinas daglige gjøremål, og setter de andre lærekandidatene i arbeid. Kantina hadde rett og slett ikke fungert uten Eh Wai Doh i denne perioden, heter det.

-  Det ekstra hyggelig at prisen i år går til en lærekandidat. Vi trenger gode fagarbeidere, og denne prisen er en premiering av god og målrettet innsats til en som står fram som en god ambassadør, ikke bare for Østfold fylkeskommunes satsinger, men også for faget, sier fylkesordfører Ole Haabeth, som sto for overrekkelsen.

Mange gode kandidater

Fylkets lærebedrifter har vært invitert til å nominere kandidater til kåringen av Østfolds "beste" lærling eller lærekandidat. Ved fristens utløp hadde hele 39 forslag kommet inn.

En jury, bestående av medlemmer fra Yrkesopplæringsnemda, har hatt den krevende oppgaven med å velge en vinnerkandidat.Valget falt altså på Eh Wai Doh Thain.

Sist oppdatert: 16.02.2017 Fredrik Andreas Norland